Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα


Δεν θα χρειαστεί να καταβάλει καμία προσπάθεια. Η λίμνη Πλαστήρα είναι και πάλι έτοιμη να μας κερδίσει χωρίς να ντυθεί σε πολύχρωμα φωτάκια. Μυστηριώδης, απόλυτα ρομαντική, τυλιγμένη στην ομίχλη και το ολόλευκο, χιονισμένο πέπλο της θα στήσει για εμάς τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα φαγοπότια. Ακριβά αρώματα δεν έχουν θέση εδώ. Μας την προτίνει το Arttravel.gr



Τα χωριά γύρω της κρύβουν μεθυστικά αρώματα από ελάφι με χυλοπίτες, αγριογούρουνο στιφάδο, μοσχαράκι που λιώνει για ώρες στο πήλινο και γλυκό ρετζέλι. Παντοτινή συντροφιά το κόκκινο Μεσενικόλα με ρουμπινί χρώμα και αρώματα φρούτων του δάσους.



Οι ντόπιοι έχουν αποφασίσει πως εδώ θα γιορτάζουν τη ζωή κάθε μέρα με βόλτες στην παγωμένη αυτή την εποχή λίμνη, εξορμήσεις στα χιονισμένα δάση πνιγμένα στα έλατα και τις δρύες, ζουμερές πέστροφες στα κάρβουνα και πίτες με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι.



Σε όλα τα χωριά, από τα πιο ανεπτυγμένα Καλύβια Πεζούλας και Νεοχώρι ως τα πιο low profile Κερασιά και Λαμπρό, θα βρείτε πάντα τζάκια να σιγοκαίνε και κατοίκους που επιμένουν να σας ζεστάνουν με τσίπουρο και γλυκόπιοτο κρασί παρέα με χειροποίητα λουκάνικα με πράσο και τυριά από τα δικά τους.



Εδώ τα Χριστούγεννα έχουν το χρώμα και τη γεύση της παράδοσης. Έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, δηλαδή.


http://www.eirinika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου